Sofie.

morgontrött?

Publicerad 2013-01-27 02:58:11 i Allmänt,

vaknade nu, klockan är 12.53 och jag somnade runt halv tre. undra om jag har missat några timmars sömn tidigare i veckan eller bara var utslagen av gårdagens värme. idag ska jag ut och träffa James eftersom han åker hem till england imorgon.. Det är det ledsammaste med detta äventyret, alla som man träffar skiljs man ifrån och även fast man kanske kommer träffa varandra igen hörs alltid den dramatiska meningen; see you never, have a good life. för om man ska vara helt ärlig så lever man i en bubbla härborta. Mina tjejer vet vad mallisbubblan är, den där bubblan som vi hamnat i varje gång vi flugit ner till Mallorca. Vissa gånger känns det som att jag lever i en liknande bubbla härborta och desto djupare jag hamnar desto svårare är det att säga hejdå till människor. Man fäster sig vid nya människor snabbare här. Vet inte om det är pga att vi sitter i samma sits och det är en del av äventyret. Ju mer jag tänker på det så hoppas jag att jag kommer bete mig likadant när jag kommer tillbaka till Sverige och inte bli samma dömande tjej som jag var när jag åkte!!

upptagen tjej, hej!

Publicerad 2013-01-23 04:19:23 i Allmänt,

Usch vad dålig jag är på att uppdatera och skypa numera. Ända sedan vi fick Sverigebesök så har jag haft fullt upp med att ta igen förlorad tid hela tiden så jag har inte funderat på att blogga ens. anyway! 
 
I helgen är det Australia Day, jag jobbar men blir nog en utgång efter. Efter detta åker vi till Melbourne och ska semestra och kolla på SHM. Hur bra? 
 
Ibland händer det saker som man inte kan förklara och inte kan sätta fingret på. Har otroligt svårt att förstå hur jag kan vara så lycklig men så förvirrad samtidigt. Ska försöka låta bli att tänka lite och bege mig ut i lägenheten för att umgås med Antonia och Alex, hoppas på att få hem min sambo snart också. Har varit sjukt tomt här hemma utan henne!! 

spindelbett, borttappat papper samt brännskada i armvecket.

Publicerad 2013-01-17 16:51:34 i Allmänt,

För er som inte vill ha mer info än min facebookstatus så kan ni sluta läsa nu.... 
 
Vaknade upp i morse och efter ett tag kollade jag på min arm och upptäckte tre prickar i en mycket fin triangel. En av prickarna är större och två mindre. Tror jag det va.. är för mörkt för att kolla nu. Givetvis gjorde jag det man inte ska göra och googlade på skiten, jag kom fram till att oavsett vad jag än gör så kommer jag dö och måste spendera hela natten vaken för att vakta Frida och Majk så dem inte också dör av min mördarspindel som jag har hittat på i min hjärna. Efter lite extra tänkande insåg jag att jag varken kommer dö eller förvandlas till en spindelkvinna utan att jag helt enkelt får gå till farbror doktorn om det blir svullet eller sprider sig eller armen börjar domna bort. Tills dess kan jag ta några djupa andetag och glömma min mördarspindel. 
 
Mitt andra äventyr idag var när jag och Tom som sagt skulle in till Edgecliff igen.. när man gör RSA(Responsible Service of Alcohol) så får man ett intyg på detta. Det intyget måste man ta med till postkontoret för att visa upp så dem kan scanna det så man inte hittar på saker och ting. Detta intyg tappade jag på vägen till Edgecliff från Bondi. Där stod jag som ett fån utan papper och insåg att jag åkt till Edgecliff i onödan när jag kunde legat på stranden för första gången denna veckan. FML! När jag lugnat ned mig och träffat en rolig prick på vägen tillbaka från Junction som gjorde min dag bra mycket roligare så insåg jag att dem måste ha mitt namn i någon sorts databas så jag kan få ett nytt intyg? Dem är väl inte idioter här heller.. 
 
Så till min sista incident för dagen. På jobbet så har vi en fritös, mycket bra givetvis. Till denna har vi en sorts sil-spade-grej som vi plockar upp falafel med. Sophie skulle idag på jobbet slänga gamla falafels i papperkorgen och då hon vänder sig om med sil-spade-grejen fylld med varm olja i högsta hugg står jag där med mitt armveck och ska stänga in sil-spade-grejen i armvecket och får därefter fruktansvärt ont och har numera ett superfint brännmärke i hela armvecket. Det gör inte ont längre men samtidigt är det inte superoptimalt att gå till stranden med detta imorgon. Kanske ska kolla med farbror doktorn om han har något för brännskador, vi är ju trots allt i ett land med väldigt tunt ozonlager så folk har ju bränt sig på andra saker än sil-spade-grejer(solen typ). 
 
Nu måste jag sova så jag får lite ordning på mig själv(dygnsrytmen mao) och imorgon kommer jag ha en bra mycket bättre dag än denna. Konstigt nog så är jag inte bitter, jag vet ju att det kommer en morgondag. :)

fruktansvärt

Publicerad 2013-01-17 03:39:41 i Allmänt,

fruktansvärt dålig uppdatering, fruktansvärt bra senaste dagar och fruktansvärt mycket jobb.. okej den sista var en överdrift. Jobbar inte fruktansvärt mycket men iallafall ett kortpass om dagen förutom tisdag denna veckan. Okej, lets see. Senaste dagarna;
Måndag var jag på jobbet och sedan kom jag hem till en fest i vardagsrummet fick en öl i handen och satt där i ett par timmar innan jag gick och la mig. 
Tisdag gjorde vi egentligen ingenting på dagen om jag inte minns fel joo jag var i Edgecliff med Tom och skulle fixa det sista med RSA grejen men vi fick boka en tid och ska åka om en halvtimme igen idag. På kvällen jobbade Frida så jag åkte till Randwick och till Erikas pojkväns hus och firade hans födelsedag lite smått. Mycket trevlig kväll med trevliga människor och tillslut fick jag skjuts hem och somnade runt fyra som alla andra nätter. 
I onsdags vaknade vi av ett kryptiskt meddelande från Majk då han sa att dem skulle lyfta från Melbourne klockan 10, nör vi kom till flygplatsen i Sydney så var bara Antonia och Alexandra där. Vi fick tag på killarna och det visade sig att dem redan irrade runt nere i bondi. När vi tillslut kom till hostlet med Antonia och Alexandra dök dom upp. Jag är så otroligt glad att dem är här och Frida ser ut som den lyckligaste människan på jorden med sin Mikael vilket bara gör mig ännu lyckligare. 
 
Dags för mig att kila till Edgecliff, ikväll blir det jobb och sen får vi se vad kvällen erbjuder. 

paddys market och chinatown!

Publicerad 2013-01-14 01:36:35 i Allmänt,

Häromdagen var vi inne i city och på Paddys market. Det är en enorm marknad som är öppen onsdag-söndag inne i city. Kikade mest och provade peruker förövrigt var det på tok för varmt där inne men dem hade mycket roliga grejer. Kan nog bli en och annan sak köpt där innan vi åker hem. Efter detta tog vi oss ut och in i chinatown, om jag ska vara ärlig var inte chinatown en så big deal. kom ihåg det som större efter att vi var här sist men inte då. 
 
 

filmtaaajm!

Publicerad 2013-01-13 16:04:00 i Allmänt,

Häromdagen när vi förfestade kom coyote ugly låten can't fight the moonlight på tvn. Båda blev bra sugna på att se filmen igen och när vi inte behöver gå upp på mornarna så varför inte göra det kl 2 en söndagsnatt som denna? Hade den bästa kvällen på länge på jobbet ikväll. skrattade så jag hade ont i magen med mina kollegor. Är så otroligt lyckligt lottad som har så fina och bra kollegor!!!! Imorgon lyfter våra kära mot Sydney och på onsdag är dem här!? Det gör mig inte mindre lycklig utan mer hopp och studs lycklig som ett barn ungefär. Imorgon lovar jag lite bilder och lite roligare uppdatering men först städa rummet inför veckans besök, inte ens det känns tråkigt med tanke på anledningen till att vi gör det. 
 
Puss på livet och allt i vanlig ordning nuförtiden.. 
 
Mvh
En Oförskämt Lycklig Tjej! 
 

sovmorgooon!

Publicerad 2013-01-13 03:12:23 i Allmänt,

Eftersom vädret är mer än skit här så struntade vi i att ställa klockan idag och vaknade nu klockan ett. Eller ja Frida sover fortfarande men jag är vaken iallafall. Jag börjar jobba om ca 3 timmar så det är väl lika bra att ta sig upp nu. Ska göra en bättre uppdatering inatt när jag kommer hem eller imorgon, that is a promise!! :)

ojdå!

Publicerad 2013-01-11 15:03:51 i Allmänt,

Var väl inte riktigt meningen att dem skulle vrida och vända på orden jag skrev i dagens FT och Skövde nyheter. Men å andra sidan vet jag inte vad jag väntat mig. Imorgon får vi iallafall 39grader och närmar oss tisdagens värme igen. Redan när jag gick hem från jobbet nu inatt var det otroligt dimmigt ute och kvavt som bara den. Imorgon ska vi oavsett ta oss ner till stranden iallafall. Kan aldrig vara fel att spendera en heldag i vattnet. 
 
Ciao!!

lycka!

Publicerad 2013-01-09 15:07:51 i Allmänt,

Vaknade upp i morse och hettan från gårdagen var som(nästan bokstavligt talat) bortblåst. Det har om jag ska vara ärlig varit skitväder idag men jag föredrar det framför gårdagens väder varje dag. Vi drog ut och åt lunch på Papa Giovanno och sedan tog vi oss hemåt och kikade glee. Frida drog till jobbet och jag joinade Andrea och Luca(två av våra italienska män) i tv-soffan en timme innan även jag begav mig till jobbet. När jag kom hem låg Frida i sängen och kollade på Gossip Girl och jag drog mig mot tv-soffan ännu en gång. 
 
Då Frida kommit ut och jag kollade upp i taket ser jag till min stora förfäran en kackerlacka. Det är det negativa med värmen.. dem dyker upp överallt alla tider på dygnet. Tio minuter senare kollar jag upp och den är borta för att fem minuter senare uppleva skräcken då den flyger förbi mitt huvud och attackerar sig själv i spegeln. Detta resulterade i två tjejer som sprang in och gömde sig på sitt rum och numera är redo för sängen. Imorgon är vi lediga båda två och ska köra på utgång. En helt vanlig torsdag bara för att vi kan helt enkelt. Innan dess hoppas vi på att molnen håller sig borta så vi kan gå till stranden samt att det är dags att handla hem lite mat. Jag tänker mig ingredienser till pannkakor..!! 
 
Tills nästa gång(vilket förmodligen blir imorgon) ta hand om er peeps! 
 

bushfires!

Publicerad 2013-01-08 04:03:13 i Allmänt,

Det brinner just nu i stora delar av Australien. Närmaste out of control branden är 4-5timmar sydväst och det är nära nog. Som det verkar just nu så är inte Sydney hotat vilket känns skönt men värmen idag är outhärdlig. Det är 38,1 grader sa dom på nyheterna och det hade ju varit ok om inte vindarna haft ungefär samma temperatur. Luften utomhus är omöjlig att ge sig ut i känns det som.. Längtar redan till den svalare kvällen. Är ledig ikväll, wihoooo hade aldrig pallat att jobba i den olidliga värmen utan AC idag. Tycker synd om mina stackars kollegor. Ikväll blir det ett antal skypedejter och sen en drink eller två med Luisa, förhoppningsvis följer fridisen med efter sitt jobb också. Luisa åker tillbaka till USA på torsdag buhuu.. inte roligt alls med alla dessa hejdå som man får uppleva men det är trots allt en del av upplevelsen. 
 
love!

underbara känsla!

Publicerad 2013-01-07 05:30:10 i Allmänt,

Tillbaka efter en springtur längs med kusten. Hur smärtsamt det än är att springa upp och ner när solen steker på en så finns det ingen känsla som slår känslan när man kommit hem och avklarat det. Benen skakar som aldrig förr efter tre omgångar i några trappor jag hittade. Trodde nog att jag var på samma nivå som när jag åkte men tji fick jag för mjölksyran satte igång redan i första omgången. Nu är det iallafall dags att ta en dusch och sen laga mat. 
 
Ska ta kort när jag tar en promenad någon gång på den utsikten jag hade idag när jag sprang. Obeskrivligt!!

måndag 7/1 2013

Publicerad 2013-01-07 01:54:53 i Allmänt,

Måndag igen, tiden går galet fort härborta. Igår gjorde vi en halvtimmes övertid på jobbet igen. Det plockar på med timmar vilket är superbra. Har man jobbat till 23 kan man lika gärna jobba till 23.30 spelar ingen större roll.. Ikväll börjar jag 6.30 vilket är sista starttiden på skiften som innehåller matrast och gratis mat är aldrig fel. Annars har jag tänkt att jag ska laga mat till Fridisen idag om hon inte har andra planer. Köttbullar, pasta och IKEAs gräddsås. Det är dem små sakerna i vardagen som piggar upp. Då jag brände sönder min stackars kropp när jag ännu en gång underskattade solen i förrgår så håller jag mig utom räckhåll för den i ett par dagar. Men imorgon ska det bli 43 grader och då finns det inget annat alternativ än att gå ner och spendera dagen på stranden(mestadels i vattnet).  
 
En vecka tills min fina kusin lyfter från Sverige och 9 dagar(våran tid) tills hon är här hos oss. Jag älskar att träffa nya människor men att få se en från familjen känns bara overkligt och jävligt bra. Min älskade kusin. Can't wait!!
 

sjuk tanke.

Publicerad 2013-01-06 07:15:19 i Allmänt,

vid det här laget så har jag och Frida varit i Australien i snart tre månader. Imorgon är det en vecka kvar tills ett gäng hemifrån lyfter från Göteborg för att två dagar senare(australien tid) landar här hos oss. När vi åkte hit kändes det som en evighet tills dess men nu är vi inne i 2013 och jag har ångest över att jag ska lämna detta stället i maj/juni. Jag vet att det inte är något jag behöver tänka på nu men varje gång jag tänker tillbaka på den
 
korta tiden vi haft här sprider sig ett leende över hela mitt ansikte. Även fast det känns som att vi inte gjort så mycket så har varje utekväll, varje jobbdag, varje skitjobb och varje dag faktiskt varit en ny dag i äventyret. I äventyret som jag redan nu känner har förändrat mig som person. Det är fel att säga så för det har inte förändrat mig utan jag har hittat tillbaka till den person som jag tappade bort för ett par år sedan. Jag har hittat tillbaka till mig själv. Jag är inte så naiv att jag tror att man kan fly sina problem också är allt bra utan jag vet att man måste bearbeta dem. Det har jag gjort här down under.
 
Samtidigt som jag ser fram emot att åka hem till Sverige så är jag rädd att jag ska falla ner i samma svarta hål igen. Samma smärta och samma skit. Jag är rädd att jag ska försaka mina vänner och min familj genom att alltid lägga all min skit på dem istället för att visa dem hur mycket jag faktiskt uppskattar dem... er! När man åker bort lär man sig uppskatta människor på ett annat sätt. Och framförallt lär man sig hur viktigt det är att både ge och ta och inte bara ett av dem. Alla förhållanden oavsett vad det är för något är en "two-way street" och det om något har jag lärt mig sedan jag åkte hit. 
 
Slänger upp lite bilder från vår tid här från början till nu. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

people never stop to amaze!

Publicerad 2013-01-05 18:10:09 i Allmänt,

okej, helt ärligt det är något fel på folk. Ikväll har vi varit med om något som man inte ska behöva vara med om. Jag har lärt mig två saker idag...
  1. Gå aldrig emellan folk som slåss
  2. När det kommer till en krissituation och man blir arg så spelar det ingen roll hur mycket man pratar engelska på dagarna för då kommer svenskan fram på nytt. 
Jag kommer inte dra denna långa historian här men idag ilade en rädsla genom min kropp på ett obeskrivligt sätt. Den känslan vill jag aldrig mer behöva uppleva någonsin. Oavsett så mår vi båda två bra under omständigheterna och är hemma i vårt rum och ska försöka få oss lite sömn. 
 
Vissa dagar saknar man Sverige mer än andra. 

Boating!

Publicerad 2013-01-04 10:44:57 i Allmänt,

Idag har jag och Frida tillsammans med Fridas ex-kollega Luisa haft en heldag vid Queen beach. Jaha tänker ni, det var ju inget ovanligt att dem hängde på stranden... Då kan jag tala om för er att det gjorde vi inte för vi var ute på en lagom stor båt tillsammans med Luisas kompisar. Vet inte om det är nödvändigt med tv i alla rum, två sovrum med egen toalett och allt annat som man kan tänka sig i en simpel etta hemma i Sverige i en båt(?) men det var den bästa och stillsammaste dag jag haft på riktigt länge. Att kunna bada utan att känna botten och verkligen få spendera tid med australiensare istället för bondis trötta backpackers(där jag och Frida är medräknade) var en helt otroligt skön känsla. Från Queen beach hade vi dessutom utsikt över Harbour Bridge, operahuset och Sydney skyline och nej man tröttnar aldrig på den synen. Kort och gott är det en trött men otroligt nöjd tjej som nu har storstädat rummet och ska laga till lite mat innan det är dags för filmmys för mig. Yes, Frida jobbar vilket innebär film och minsta möjliga för mig. 
 
Idag får mitt liv 6/5 guldstjärnor! High five!  

exhausted!

Publicerad 2013-01-02 15:32:36 i Allmänt,

helt trött i kroppen, huvudet och allt annat också för den delen. blev ingen after work öl idag då stackars Sophie har "a pimple in my eye" med andra ord ögoninflammation. Därför kör jag och Frida imorgon på en heldag på stranden om vädret tillåter "cross your fingers" och sen after beach eftersom våra scheman passar sig såpass bra imorgon. Första stopp på dagen är personalmöte också kallat bullshitmeating av oss som tycker det känns fruktansvärt löjligt med ett möte då ingen är ny men vi ändå ska lära oss saker som vi hållit på med ett tag och dessutom klockan åtta på morgonen. Men det blir säkert lärorikt och trevligt med två bakfulla pojkar, Sophie och våra supervisors. Nu är det natten för oss och läggdags härborta på Bondi Road. 
 
Godnatt peeps! 

2013 nytt år nya möjligheter?

Publicerad 2013-01-02 01:41:13 i Allmänt,

Hade en fantastisk nyårsafton i ett hus i Dover Heights med utsikt över bron och fyrverkerierna och vilka fyrverkerier sen! Helt sjukt..och för att inte tala om huset!! Första dagen på 2013 spenderade jag på jobbet, bokstavligt talat hela dagen från 12pm-11.40pm. Det var det värsta jag gjort i mitt liv, stressigt konstant i iallafall 10 timmar. Ikväll blir det jobb igen och sen AW öl med kollegorna och kanske Fridisen. 
 
Om jag har några nyårslöften? hmm.. nej, det har jag väl egentligen inte. Jo, jag ska komma hem till Falköping, och sen ska jag flytta därifrån igen. Bara för att jag kan!! 
 
 

Om

Min profilbild

Sofie

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela