Sofie.

höst!

Publicerad 2012-08-31 07:34:45 i Allmänt,

Det finns tre anledningar till att jag idag bestämt officiellt att det är höst. Jag är täppt i näsan, jag visste inte om det var morgon eller natt när jag gick upp i morse samt att det var svinkallt och skinnjackan var det absolut sämsta valet när jag gick till jobbet. Jag älskar hösten, den är mysig, den är fin och den trycker bort den iskalla vintern lite längre. Därför är jag också ganska glad att jag kom fram till detta på väg till jobbet, den inte så somriga sommaren är över och nu välkomnar vi den höstiga hösten med öppna armar. välkommen!!
 
Annars har jag lyckats åstadkomma träningsvärken från helvetet som gör att det tar tio minuter att ta på sig jackan och skjorta är det enda alternativet då sträcka armarna över huvudet är en omöjlighet. Jag hatar det så mycket att jag älskar det. Vidare så är det matfestivalen som gäller ikväll med en bunt fina tjejer, nyktert då jag ska lyckas ta mig ut på en springtur imorgon. för imorgon blir det allt annat än nyktert, då är det kräftskiva och Hanna besöker storstaden Falköping. Kan bli en mycket trevlig helg med många trevliga stunder.
 
Idag ger jag livet 5/5 guldstjärnor, för det är det värt.

Stress!

Publicerad 2012-08-30 14:59:25 i Allmänt,

Stress är något som påverkar mig på alla sätt. Jag mår psykiskt dålig, blir stirrig, blir trött, orkar inget osv. Jag har jättesvårt för att leva efter att ingenting går snabbare än vad det faktiskt gör och att saker och ting får lov att ta sin tid. Min nya stress i livet är resan till Australien, som sagt tidigare är jag ett kontrollfreak och detta har jag ingen kontroll över. Missförstå mig inte, jag ser fram emot denna resa så grymt mycket och är jättetaggad på att åka men allt som ska fixas innan, pengar som ska sparas, saker som ska köpas in osv. den största stressen är som vanligt pengar. Jag inser att jag inte sparat tillräckligt bra, jag hade kunnat ha 10000:- mer på kontot men det har jag inte. Äh, jag vet inte ens hur jag ska få ihop detta till ett någorlunda bra inlägg så jag slutar här.
 
till något roligare, träning idag! Best of Bodyjam med Jill och Elina! Träning när den är som bäst. have a nice day!
 

cause' it makes me feel good!

Publicerad 2012-08-29 11:19:52 i Allmänt,

Det finns en sak som är lite halvtrist med Sverige, det är att alla dessa underbara "småband" dom egentligen inte är så små inte turnerar här eller så gör dem det men det får man reda på i efterhand. Det finns så många artister jag skulle vilja se, lifehouse, kate voegele, gavin degraw, the weepies, jimmy eat world, wakey!wakey!. listan kan göras lång. Det brukar börja med att man hör en bra låt på TV eller i en film, söker upp låten, tar sig tid att lyssna på artisten/bandet och oftast är jag helt fast. Texterna har mening, känsla och framförallt kan de sätta ord på de tankar man har i huvudet. Iallafall, lägger upp ett par låtar mest för min egen skull.
 
Lifehouse – From Where You Are
Ron Pope – A Drop In The Ocean
Bright Eyes – First Day Of My Life
Lifehouse – Everything
Lifehouse – You And Me
Feeder – Feeling A Moment
The Weepies – World Spins Madly On
Jimmy Eat World – 23
Jimmy Eat World – Kill
Gavin DeGraw – Jealous Guy - Acoustic   Album Version
Kate Voegele – You Can't Break A Broken Heart
Wakey!Wakey! – Dance So Good
Foo Fighters – Best Of You
 
 
 
 
 

Den längsta dagen på hela veckan.

Publicerad 2012-08-28 08:24:42 i Allmänt,

Finns ingen dag på hela veckan som kryper fram så som tisdagen gör. Det slår aldrig fel, den känns alltid lika lång, grå och trist. Idag är inget undantag. Jo(!) när jag skrivit klart insåg jag att idag visst är ett undantag.
 
Finns en positiv sak med idag och det är att det skall bokas boende i Sydney i eftermiddag. Det är en sjuk känsla att man ska försöka sig på att för en period flytta till Australien. Vackra, stora och soliga Australien. Trots denna gråa tisdag så är livet absolut ingenting som man ska klaga på i dagsläget.
 
Imorgon blir det myskväll hemma hos mami och sen väntar helg som innefattar matfestival och kräftskiva. jag är så otroligt lyckligt lottad som har ett helt underbart liv med fina människor omkring mig. lycklig!

walk the line

Publicerad 2012-08-27 11:23:27 i Allmänt,

Igår hade jag mysdag med familjen på pappas sida. Vi spenderade dagen i Sveriges metropol Vartofta och kollade på fotboll när min syster spelade. När jag kom hem gick jag raka vägen ut genom dörren för en promenad men hann inte gå längre än 30min innan det började regna. Umgicks med Carolin lite och sen blev det filmsöndag a la Sofie med pistagenötter och iskallt vatten.
 
Det var en sånn dag som behövdes igår. Efter en jättetrevlig avskedsfest hos Rabe för henne och Rebecka inför deras resa som de ska ge sig ut på var det allt man orkade med.
 
Denna vecka har jag satt upp mål för mig själv som jag bara ska klara av. Men det är inga omöjliga mål så det kommer jag klara galant.
 
Idag saknar jag min mamma!
 
 

kontrollfreak

Publicerad 2012-08-24 10:35:29 i Allmänt,

Jag skulle inte vilja kalla mig ett kontrollfreak men ju mer jag tänker på det desto mer inser jag att det är exakt det jag är. Jag gillar inte att hamna i situationer där jag inte har koll, har en plan och vet vad som väntar mig. Det är en sådan situation jag satt mig själv i då jag ska åka iväg till Australien. Samtidigt som jag är överlycklig för att vi ska dit och för att jag gör något för mig själv för en gångs skull så är jag livrädd. Rädd att det ska gå åt helvete, att jag ska behöva komma tillbaka till något som inte längre finns, och att jag försakar relationer och annat hemma då jag drar iväg.

Jag är inte stabil, inte här hemma och jag kommer inte heller bli det på andra sidan jorden. Man kan inte dra iväg och räkna med att man hittar sig själv och löser alla problem för det gör man inte. Däremot så kan man ta sig tid och lära känna sig själv och växa som person. För att hitta sig själv krävs det att man trivs med sig själv, ni som just nu har möjlighet att läsa detta vet om att jag inte gör det och hur jag varje dag tar mig ett steg närmare mot att göra det..

nog med djupa filosofier för idag, jag är så uttråkad! Måste hitta på något idag, vad som helst typ.

tre av mina närmaste

Publicerad 2012-08-23 10:40:04 i Allmänt,

tre av mina närmaste har senaste veckorna ifrågasatt ett val som jag gjort i livet. Frågan som dem alla tre ställt på exakt samma sätt är; är det verkligen så smart då Sofie?

svaret på frågan är; nej, det är fullkomligt idiotiskt. det konstiga i situationen är att jag vet om riskerna som finns men agerar tvärtemot vad man borde göra. living on the edge skulle vissa säga men jag anser bara mig själv vara dum. jag vet om det, men jag antar att det är något som fattas. att det är några frågor som jag bara måste ha svar på, som jag inte kan släppa. för nej, jag är inte så stark som jag påstår mig vara. inte under några som helst omständigheter. men om jag får gissa kommer jag inte kunna släppa dessa tankarna förräns jag får dem svaren jag söker. kanske jag redan fått dem men ignorerar dem, kanske jag söker svar som jag aldrig kommer få. oavsett känns det som att jag inte riktigt insett(eller vill inse) att det är otroligt dumt.

tankar

Publicerad 2012-08-23 10:08:36 i Allmänt,

när jag är i australien kommer detta bli en plats där de personer som känner mig kan läsa genom raderna och på så sätt få reda på hur jag har det och hur jag mår. jag har så många fina personer i min omgivning som bara genom att titta på mig eller läsa en text jag skriver kan läsa ut hur jag mår. jag är lyckligt lottad. för lyckligt lottad är man om man saknar någon, skrattar med någon, gråter med någon, uppskattar någon, är ärlig mot någon, litar på någon och samtidigt får allt detta tillbaka till sig själv. det ska inte vara komplicerat, det bör inte vara det. jag har världens finaste familj och världens finaste vänner. dem känner mig, dem vet allt om mig, dem kan läsa mellan raderna i en text de orden som jag inte skriver ut men egentligen försöker säga. att vara lyckligt lottad är inte en självklarhet. varje dag vårdar man de relationer som betyder något, de tillfällen man får visar man sina nära och kära att man uppskattar dem.

jag uppskattar er.

23/8 2012

Publicerad 2012-08-23 09:59:32 i Allmänt,

det är en helt sjuk tanke att vi om åtta veckor tar steget ut på Australiens mark. Att vi om åtta veckor har ett äventyr framför oss som vi inte har planerat överhuvudtaget förutom allt som man ansökt om och ska ha med sig. Att vi dagar, veckor, månader efter detta kommer åka hem så många erfarenheter rikare. Att vi efter denna tid i Australien växt som människor och är redo att ta tag i våra liv med allt vad det innebär. Att jag och Frida ska åka till Australien, det landet som jag alltid sagt till mig själv att jag ska återvända till, bara det är en galet sjuk tanke. Blir helt stirrig och nervös bara jag tänker på det. Tänker på allt dåligt som kan hända istället för på det bra. Dags att luta sig tillbaka och slappna av, allt kommer ordna sig. Det gör det alltid...

om det fanns plats för lite värdighet

Publicerad 2012-08-08 14:37:58 i Allmänt,

jag kan inte hjälpa dig upp kan int elysa upp den väg du springer, jag kan inte vagga dig varm och lugn.
Du har en annan röst, annan färg. Ett annat land med andra klockor som ringer
Jag tar mig inte in i dina dunkla rum

Lars winnerbäck 12 juli 2012 Läckö slott

tankeställare.

Publicerad 2012-08-02 20:38:38 i Allmänt,

idag fick jag mig en tankeställare. mina reaktioner var följande; chockad, arg, upprörd, ledsen, irriterad, glad, uppgiven. just nu känner jag mig lite nere. jag har mig själv att skylla och sånna saker är jättebra att få veta men det tar i hjärtat också. bara att ta in det och gå vidare, annars blir det aldrig bättre.

Samtidigt så har jag gjort något så underbart bra idag. Jag tog mig runt burma ett helt varv utan att stanna. jag är stoltaste bruden i stan måste jag erkänna. tror kanske jag är gladare över det imorgon då jag kanske gått utanför det som hände tidigare idag. blir en personlig pers imorgon.. meeen what does not kill you makes you stronger.

frestelser

Publicerad 2012-08-02 06:07:31 i Allmänt,

Alla har vi utsatts för dem, på ett eller annat sätt dyker dem alltid upp vid fel plats vid fel tillfälle och allt med dem är fel. Kan vara chokladkakan när man precis kommit igång med träningen, kan vara ett bra program när man precis ska sova och kan som i mitt fall vara något som jag för några år sedan hade backat för, för länge sen. så varför gör jag inte det? jag väger för och nackdelar som jag någonstans på vägen hörde var det lättaste alternativet att lösa detta. samtidigt som mitt hjärta och min hjärna säger två helt olika saker. lev idag, du kan dö imorgon och all sånn bullshit funkar inte. det är en livsfilosofi som man kan leva efter i en perfekt värld men här i falköping, i skiten går det inte. som sagt...

för några år sedan hade jag backat för detta direkt. men jag var inte som jag är nu för några år sedan. Jag är en helt annorlunda människa nu, och om jag får sträcka på ryggen och vara stolt för en stund så anser jag mig själv vara en bättre människa. å andra sidan, vem har rätt att döma? i slutändan är jag den jag är. nej, ingen har rätt att försöka ändra på mig, ingen har rätt att uttrycka sina åsikter om dem inte har ett vettigt argument. och förresten, är det något man ska göra så är det att glömma det förflutna. igår var igår och tro mig eller inte men tiden går inte att vrida tillbaka. försök inte rätta till gårdagen utan fokusera framåt istället. se ut ett mål och ta dig dit. behöver du hjälp, vet du vart jag finns.

Om

Min profilbild

Sofie

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela