Sofie.

its a done deal!

Publicerad 2012-12-30 02:13:42 i Allmänt,

Vi kommer fira nyår i ett hus som ägs av en kompis, kompis. I detta huset har vi utsikt över harbour bridge samt operahuset vilket innebär att vi slår två flugor i en smäll och får se även fyrverkerierna. ibland ska man ha flyt. nu är det dags för mig att göra mig i ordning inför denna veckans och detta årets sista jobbpass. bakfull och jävlig är jag också tyvärr. men det var det värt, det var kul igår!! 

NYE!

Publicerad 2012-12-27 07:05:19 i Allmänt,

Den stora frågan och det traditonella klädproblemet inför nyår uppstår som vanligt med en gnutta panikkänsla såhär sista dagarna på året. Klädproblemet brukar ju lösa sig i slutändan men det är det där med vad i hela fridens namn ska vi göra på nyår?? Jag och Frida känner inte riktigt för att spendera en heldag på en gräsmatta för att se Sydneys omtalade fyrverkerier och sedan gå hem utan vi tänkte ju köra på stort sådär som man gör på nyårsafton emellanåt med att piffa upp oss och sen gå ut och köra järnet hela natten och eftersom vi är här kanske möjligtvis spendera sista timmarna innan läggdags på stranden och kika på soluppgången bara för att vi kan det. Det finns evenemang så det räcker och blir över för alla människor i Sydney på nyårsafton men det känns inget vidare att lägga ut mellan 100-200AUD(Gångra med ca 7,5 Sverige!!) på en fest där vi kommer trängas och få ont i fötterna och tröttna efter två timmar. Känns inte värt det oavsett skulle jag vilja säga. Nej, jag skulle nog vilja påstå att det inte ens är ett alternativ för oss två i dagsläget. 
 
Fortsättning följer... 

en något annorlunda julafton

Publicerad 2012-12-25 04:05:18 i Allmänt,

Startade dagen med att gå och införskaffa oss tomteluvor inför den icke så orginella idén att ta kort i tomteluvor på stranden. kort tog vi iallafall och sen var det dags att bättra på den för mig nästan obefintliga brännan som jag lyckats åstadkomma. okej, jag är inte lika blek som när jag kom hit men jämfört med fröken Lindman så är jag minst sagt just detta. Efter några timmars solbadande så drog vi oss uppåt för att införskaffa diverse viktiga drycker inför kvällen och på vägen plockade även Frida upp en mycket fin nyårsklänning. 
 
Hem och hoppa in i duschen var nästa steg i julaftonsprocessen för att sedan göra oss i ordning och traska ner till Melissa och Sofies lägenhet. Där bjöds det på mat från alla världens hörn samt dricka och lekar. Hade det supertrevligt och mysigt. Efter detta vandrade vi hem till oss och fortsatte att dricka samt skicka julhälsningar vi skype till våra när och kära. Med tårarna som fortfarande brände av saknad fortfarande i ögonvrån så fick vi skjuts in till centralen av en kompis som släppte av oss vid sidebar. Där var det dans som stod på schemat vilket vi gjorde i några timmar innan vi beställde mat och åkte hem. 
 
Väl hemma var det fortfarande galet mycket folk i huset så jag försökte gå in och gömma mig på rummet då mitt huvud och mina ögon hade tröttnat för dagen. Jag, Frida och Luisa somnade väl runt fyra någon gång och sov som små barn. 
 
I morse vaknade jag av att det small till ute, åskoväder... det händer med jämna mellanrum men alltid lika olägligt. Idag vill ju folk spendera dagen på stranden då alla är lediga. tji fick vi och nu ligger vi i varsin säng i vårt rum. Frida sover och jag ska spendera kommande timmarna med en film. 
 
Min jul var helt underbar, annorlunda men bra! Hoppas ni därhemma har haft en lika bra dag. Saknar mina nära och kära massor! Kram!!
 

när hemma är 2000 mil för långt bort.

Publicerad 2012-12-19 03:33:53 i Allmänt,

skypade med mina släktingar på mammas sida i söndags då dem firade jul. det gick bra tills slutet när jag totalt bröt ihop. jag insåg för första gången här hur mycket jag verkligen saknar att ha mina nära och kära på bilavstånd eller gångavstånd. 
 
igår var vi på modevisning i the rocks. det följdes av fest i en lägenhet som jämfört med våran var rena paradiset. vi var hemma relativt tidigt ändå och idag är det inget strandväder whatsoever men ska nog möta upp min kollega sophie på en frozen youghurt och lite cathing up om en timmer eller två när hon slutar jobbet. 
 
ikväll är det dags för oss båda att jobba och förhoppningsvis har jag fått några fler tider i veckan. cross my fingers!! 

dagen efter sidebar!

Publicerad 2012-12-15 05:23:00 i Allmänt,

sliten som få men det var det värt :) 
fick gå hem tidigare från jobbet igår för att mina älskade kollegor tyckte jag var värd en utgång efter all skit jag gått igenom! vi hamnade tillslut på sidebar inne i city i ett par timmar innan vi åt lite och åkte hem. idag har Frida sovit hela dagen och jag har suttit i köket med Luca och gjort minsta möjliga. ikväll blir det jobb i 4,5 timme och sen hem och sova av sig det sista av gårdagen. 

det här med vardag

Publicerad 2012-12-13 05:56:48 i Allmänt,

självklart så finns det både upp och nedgångar vart man än är. jag har precis råkat ut för en nedförsbacke här borta. det är tungt att ta sig upp igen men har bestämt mig för vilken väg jag ska ta. det är lätt att säga att pengar inte är allt men här där man lever vecka för vecka med lönerna så är det tyvärr det ibland. istället för att lägga mer energi på det som har varit och det som kunde ha varit ska jag nu blicka framåt mot alla saker som kommer hända. bla. så har vi en resa till Melbourne inplanerad tillsammans med majkii och hans två kompisar när dem kommer hit. min kusin kommer i januari vilket lika gärna skulle kunna vara imorgon och inte nog med att jag har världens skönaste kollegor så har jag också världens bästa reskompis som står ut med mig. lite jobbsök på ingång nu. vore skönt med ett nannyjobb eller liknande en eller två dagar i veckan för lite extra cash och för säkerhetsskull och sen ska jag kila till jobbet ikväll. i miss u and i love u!

hola!

Publicerad 2012-12-10 04:00:40 i Allmänt,

har slutat på ett av mina jobb nu. att bli kallas värdelös och få höra från sin chef att han önskar att han anställt någon annan är inget roligt alls. han sitter dock inne på 800 dollar som är mina som han inte tänker ge mig förräns han hittar min ersättare. men det bör väl inte bli några problem eftersom han sa att han hade 20 andra att välja mellan. lycka till säger jag till honom. om inte annat så har han inte rent mjöl i påsen så får väl gå till polisen om jag inte får mina pengar. jobbigt för honom!! 
 
jobbar på mitt andra jobb som jag verkligen gillar ikväll och sen lär jag väl komma hem till en fest i huset då det är hejdåmiddag för en tjej som lämnar lägenheten på onsdag. 
 
annars laddar jag och Frida för en jobbvecka och en utgång ala oss på fredag. äntligen känner jag mig som en riktig reskompis igen. 
 
PUSS

hemma.

Publicerad 2012-12-05 05:15:14 i Allmänt,

jag känner mig hemma här nu. jag har en lägenhet, jobb, vänner, en vardag. jag vet att Falköping alltid kommer vara mitt hem i grund och botten men jag har inget emot att byta ut det emellanåt. jag sitter ibland och funderar på nästa vinter. nästa vinter som jag förmodligen kommer spendera hemma i Sverige i snö och slask. Det konstiga som slår mig är att det just nu känns overkligt att det är så det kommer vara. jag älskar mitt liv här, jag trivs med mig själv här, jag är tillfreds med allt. hemma fanns det alltid något som saknades eller någon. och givetvis saknar jag min familj och mina vänner när jag är i Sydney men när man reser bort så inser man ganska fort att dem finns alltid kvar där och följer ens äventyr. för att kunna njuta av denna upplevelsen så måste jag samtidigt vara här. jag måste på något sätt stänga av vissa saker för att kunna ta in allting här. jag kommer vara arg på mig själv om jag inte gör just detta. det var allt för denna gången nu dags att duscha bort all sand efter dagens äventyr och sen sova en stund innan jobbet. love u all!

bästa dagen på länge!

Publicerad 2012-12-05 05:06:14 i Allmänt,

Igår efter jobbet hade jag fått sms av Melissa. Hon undrade om jag ville följa med på bio. egentligen orkade jag inte men insåg efter någon minut att en spontanbio är väl alltid trevligt. Det blev filmen ARGO, den var helt okej och jag gillar verklighetsbaserade filmer så det var lyckat. anledningen till att detta är en så bra dag är för att jag fått sova till 10:00, spendera fyra timmar vid stranden och inte börjar jobba förräns 19 ikväll och då på det jobbet där jag tycker det är roligast personal att jobba med. Samtidigt så insåg jag att jag varken jobbar fredag eller lördag kväll och förhoppningsvis har iallafall en dag ledig i helgen och bara det gör att jag vill hoppa av lycka. Tänk att så lite kan göra en så glad. Det var det.

never again!

Publicerad 2012-12-04 11:13:14 i Allmänt,

nio jobbpass denna veckan minst förmodligen. Jag är medveten om att det inte alltid kommer se ut så men kom igen nu får det vara nog! ser det ut så nästa vecka också så får jag nog ta ett snack med mina kära arbetsgivare. samtidigt som dem 800 AUD jag tjänar denna veckan kommer sitta fint i plånboken nu inför julen! 
 
julen förresten. här i australien så känns det mest bara konstigt. julstämning finns det betydligt mindre än vanligt och trots flängandet mellan familjer hemma i Sverige på julen så saknar jag alla mina därhemma lite mer än vanligt när jag tänker på det. Vi tar saken i egna händer här nere. Eller ja egna och egna. Vi är ett gäng på 10 personer som ska samla ihop "traditionella" maträtter och lekar inför denna julen och fira den 24:e. Den 25:e när dem egentligen firar här så blir det partaj för våran del. Det bästa med 25:e i år är ju att det mesta är stängt förutom uteställen och dylikt och givetvis så håller stranden öppet för allmänheten om vädret tillåter. 
 
Imorgon är jag ledig på dagen och tänkte ta min reskompis och gå till stranden. Känner ingen som kan sola som denna människa och ska jag vara helt ärlig så känner jag mig blekare än när jag kom hit. sad but true. men vad gör det om hundra år? det ska jag tala om för er; INGENTING! 
 
I samband med allt jobb så frågade Frida mig häromdagen hur jag kände för en liten tripp till Bali och vem tackar nej till det? Planen är att vi vill åka i februari och vara där en vecka på semester och sen åka tillbaka. Det är inte farligt dyrt och när vi ändå är i "närheten" så varför inte. 
 
ta hand om er mina fina! 
 
PUSS!

Om

Min profilbild

Sofie

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela