Sofie.

beach road hotel

Publicerad 2012-11-29 04:15:53 i Allmänt,

Igår var det onsdag och som varje onsdag utgång på beach road hotel. det var mycket trevligt men idag mår man som man förtjänar. Ikväll väntar jobb för mig och ledighet för Frida. Ombytta roller är ju aldrig fel då det brukar vara hon som jobbar dagen efter fest. I helgen stundar kvällspass fre och lör samt heldagspass lör och sön. känns helt okej faktiskt. som vanligt så ska vädret bli otroligt bra när jag jobbar men det är sak samma. cash is king har jag hört! nu ska jag väcka fridisen och så ska vi ta och stoppa i oss lite föda. 
 
ciao! 

day off!

Publicerad 2012-11-28 01:59:25 i Allmänt,

idag är både jag och fridisen lediga. förhoppningsvis slår vi på stort med utgång ikväll då onsdagar är en typisk dag att gå ut på här i bondi. annars kan det vara dags att vakna och komma i ordning för oss två just nu. hela lägenheten är vaken sedan länge men vi är nog mer eller mindre kända för att sova numera.

ciao!

lite väl negativ kanske

Publicerad 2012-11-27 05:10:48 i Allmänt,

kan möjligtvis vara så att jag var lite väl negativ i mitt förra inlägg. jag känner mig som världens tråkigaste person men vem är jag att klaga egentligen? min mamma säger alltid; det löser sig Sofie det gör det alltid. och jag har inte ens ett problem egentligen så det klart att det kommer lösa sig. det är inte hela världen att jobba ett par helger och vem säger att jag inte kan göra saker ändå? Lite sömbrist har ingen dött av. Min kloka och saknade vän Jessica har ett citat på sin facebook som lyder; You can't live a positive life with a negative mind. Och hur rätt är inte det? 
 
Härmed slår jag mig själv på fingrarna och tar tag i mig själv. Faktum är att jag ju faktiskt har världen framför mina fötter och att bara jag kan avgöra vad jag ska göra med mitt liv och hur jag ska göra det. Med det sagt är mina planer för kvällen att ta en powerwalk med min underbara musik i öronen, städa mitt och Fridas rum, ta en långdusch och sen bara njuta av lite egentid. 
 
Kan vara så att hemlängtan har slagit mig lite. Men det är ju inte så konstigt det heller. 
Stay positive and I will do the same. Ciao!!

slut, färdig och förbi.

Publicerad 2012-11-27 00:37:12 i Allmänt,

jobbade fem pass denna helgen. Gjorde mellan 25 och 30 timmar på tre dagar och två olika jobb. har ännu en likadan helg framför mig verkar det som och jag är redan trött på att vara världens tråkigaste människa. missförstå mig inte, jag är glad att jag har jobb osv men jag missar allt det roliga här borta. får se hur länge jag orkar ha det såhär men just nu har jag inget val. 
 
hej.

nöjd

Publicerad 2012-11-24 07:12:34 i Allmänt,

har fått ett till jobb så nu verkar det lösa sig ekonomiskt även på denna sidan jorden. jobbade första dagen igår mellan 8-16.30 och idag mellan 7-14 men eftersom det så faller sig att jag har två jobb så laddar jag nu för att gå på mitt pass på det andra jobbet 19-23 och sen hem och sova och imorgon börja 8 och förmodligen inte sluta förräns 5. hade det inte varit för att sommaren helt plötsligt bestämt sig för att dyka upp härborta så hade jag inte haft något emot det. å andra sidan är det ju bara början på den så jag ska nog få mig ett par soldagar jag också.
 
även fast det kanske inte låter som att jag är så jätteuppåt till min situation härnere så är jag faktiskt mycket tillfredsställd med min tillvaro fortfarande. jag vill som sagt stanna här borta och vet vad som krävs för att jag ska göra det. tydligen får vi nya flatmates om en vecka och det är ju alltid spännande och se vad det blir för filurer denna gången. 
 
take good care and I'll speak to you soon. 
 

work hard play hard.

Publicerad 2012-11-20 05:20:06 i Allmänt,

Ikväll jobbar både jag och Frida, är supernervös över min första riktiga jobbdag på nya jobbet men det kommer förhoppningsvis gå vägen ändå. Det finns mycket som jag inte kan ännu. Mycket som jag inte har koll på men det kommer antar jag. Ikväll jobbar jag mellan 7 och 11 och sen får vi se vad jag fått för mer tider denna veckan. Blev lovad 20h men i detta land så tar alla saker och ting med en nypa salt så vi får väl se. 
 
Detta kändes som ett inlägg jag lika gärna hade kunnat skriva hemma men å andra sidan så innebär det ju att vi faktiskt har skapat oss en vardag här borta precis som hemma. jag älskar det. 

att veta..

Publicerad 2012-11-18 06:32:49 i Allmänt,

Det är när man sakta men säkert börjar känna igen sig själv som man vet att man tagit rätt beslut någonstans på vägen. Sen jag kom hit har mycket förändrats, jag har inga sömnproblem, jag har slutat bry mig om småsaker, jag tar varje dag som den kommer, jag stressar mindre... jag mår helt enkelt bättre. 
Jag har också lärt mig att tänka efter innan jag gör något, att lita på min egen magkänsla. Det har lett till att jag sluppit komma till det stadie då jag mår dåligt över något. Istället har jag förhindrat det genom att inte ge mig in i saker för snabbt. 
Hela atmosfären där vi befinner oss nu är annorlunda mot hemma. Här går folk i jeans och flip-flop. Människorna blandar hej vilt sina kläder för helt ärligt vem bryr sig om hundra år så länge man trivs i det? Alla hälsar på alla med frasen; Hi! How are you? eller Hi! How's it going? (hur man svarar på detta är fortfarande ett mysterium för oss då dem direkt efter fortsätter prata om annat). Det är inte helt ovanligt att man stannar till och spenderar en kvart med en helt främmande människa när man är ute och går. Det är heller inte helt ovanligt att man blir inbjuden till folk kors och tvärs bara för att alla tycker att det är kul att träffa nya människor. Om jag rannsakar mig själv är jag ganska säker på att jag inte hade betett mig likadant i Sverige. 
Missförstå mig inte, jag älskar mitt hem. Det är där jag har min familj och mina vänner det är där jag har min trygghet och självklart saknar man den samt er. Men denna resa och det jag upplever dagligen kommer hjälpa mig att växa som person. Det känner jag redan nu. 
 
Alla som känner mig vet att jag tänker mycket.. anledningen till bristen på inlägg i denna blogg är att jag inte längre tänker så mycket. Istället så gör jag saker, lär mig saker om mig själv och om andra samt försöker ta in så mycket som möjligt av denna upplevelsen varje dag, varje timme, varje minut och varje sekund. Jag önskar att alla mina nära och kära får chansen att göra något liknande någon gång i livet för trots att jag bara är en månad in i detta äventyr (kom hit för EXAKT en månad sen ser jag nu när jag kollar på datumet) så vågar jag redan påstå att det är det bästa som hänt mig hittills i mitt liv. 
 
Hoppas allt är lika bra på hemmafronten som det är här. KRAM!

are you with a customeeeeeer?

Publicerad 2012-11-11 12:12:38 i Allmänt,

uppsagd från förra jobbet numera. Avslutade med en afterwork utan dess like i fredags och vid ett snubblade jag och Frida in i en taxi och hem till Bondi. Tack gode gud att taxi är billigt i detta land.Vi hade kul iallafall. 
 
I fredags fick vi också ett sms av en restaurang i Coogee som ligger nära Bondi. En av oss kunde komma skrev han. Så vi fick snällt lotta och Frida vann lotten, är glad för hennes skull men det är tråkigt för mig som nu sitter arbetslös. Imorgon blir det en heldag med jobbsök för mig och sen ett par timmar på stranden. Annars... JO just det. Vi ska kolla på en lägenhet här i bondi imorgon också.. wiiie! den verkar bra så jag hoppas på lite tur nu. 
 
Jag har dessutom fått mig en liten syster på hemmaplan. Sötunge!! 
 
Livet i Australien är fortfarande helt underbart trots allt. Jag vill aldrig åka hem härifrån som jag känner nu. Iallafall inte för evigt.   

Om

Min profilbild

Sofie

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela